Be om offert

Distributionslösningar för tidningar, brev och paket i hela Sverige!

010-175 16 00 | info@pointlogistik.se

Möt Eva-Lisa

Eva-Lisa är en av våra tidningsdistributörer, som jobbar i ett cykeldistrikt i Växjö. Hon har varit anställd hos oss i 12 år. Hon ska berätta om sin syn på jobbet och vilka egenskaper hon tycker att en tidningsdistributör bör ha.

– Det jag gillar mest med jobbet är att det är ett nattjobb. Det ger mig möjlighet att vara hemma dagtid med mina hundar. Sedan trivs jag med friheten som jobbet ger mig, säger Eva-Lisa.

För att passa som tidningsdistributör tror Eva-Lisa att det är en fördel om man inte är mörkrädd. Hon tror också att man behöver vara stark, positiv och pigg som person.

– Om jag skulle beskriva distributionsjobbet skulle jag säga att det är ett självständigt nattjobb som innefattar mycket lugn eftersom man jobbar just på natten.

Eva-Lisas karriär på Point Logistik började för tolv år sedan. Innan arbetade hon med att köpa och sälja saker på nätet. När en av hennes vänner som jobbade som distributör skulle gå på semester tyckte han att Eva-Lisa skulle testa att ersätta honom under sommaren. Hon gav det en chans och har sedan dess varit kvar.

En vanlig natt på jobbet för Eva-Lisa följer oftast ett ganska tydligt mönster och rutinerna är viktiga. Men på senaste tiden har hon också fått en ny, intressant följeslagare.

– Innan jag ska börja mitt arbetspass smyger jag ner till övervåningen så jag inte väcker min man. Sedan fyller jag på min vattenflaska och cyklar bort till avlämningsplatsen. Där brukar jag alltid småprata lite med min kollega under tiden vi packar våra tidningar på cyklarna. Sedan kör jag igång och cyklar min runda. När jag kommit ungefär halvvägs brukar alltid en katt vänta på mig vid en brevlåda, sedan gör hon mig alltid sällskap sista biten, det är roligt, säger Eva-Lisa.

Som distributör har man inte så mycket kundkontakt, men det händer att folk är vakna och väntar på att tidningen ska komma.

– Det bästa en abonnent sagt till mig när jag delade ut tidningen var ”Tack du har räddat livet på mig”. För henne var tidningen verkligen livsviktig!