Be om offert

Distributionslösningar för tidningar, brev och paket i hela Sverige!

010-175 16 00 | info@pointlogistik.se

Möt Walid

Walid är en av våra tidningsdistributörer, som jobbar på ett bildistrikt i Kristianstad. Han har även ett söndagsdistrikt som innehåller rätt så mycket trappor. Walid ska berätta om sin syn på jobbet och vilka fördelar han ser med att arbeta som tidningsdistributör.

Walid började jobba hos oss för lite mer än 2 år sen på inrådan från sin bror som har ett reklamföretag nere i Italien. När han sökte trodde han att han skulle dela ut reklam, men blev glatt överraskad när han förstod att han skulle distribuera tidningar.

Hans tanke var först att bara jobba en kort tid för att kombinera yrket med sina dåvarande studier, men han trivdes så bra, så han fortsatte.
Tanken på andra jobb har funnits där, framförallt för att kanske kunna komma upp i heltid, men han ser så många fördelar med distributionsarbetet, så han väljer att stanna kvar.

Walid ser många fördelar med att jobba som distributör. Framförallt att han har dagarna fritt till att göra alla aktiviteter som inte går att göra när man jobbar dagtid t.ex. myndighetsärenden, läkarbesök, aktiviteter med sina barn m.m.
Ytterligare en fördel som Walid upplever med arbetet som tidningsdistributör är att det är ett ensamarbete, där man får arbeta självständigt och ta eget ansvar.

En händelse som Walid minns särskilt tydligt var en vinterdag då han bara hade jobbat i 2 månader. Ett rådjur sprang ut framför honom och på grund av snö och halka, så fick han inte stopp på bilen utan körde på rådjuret.
Han beskriver den stress han kände över att behöva ringa till nattchefen och rapportera in händelsen. Han var helt övertygad om att han skulle mista jobbet på grund av att han var relativt nyanställd. Walid berättar vidare att han tvärtom istället upplevde ett lugnt och vänligt bemötande, vilket gjorde honom lugn. Han poängterar vid flera tillfällen att nattkontoret alltid är så hjälpsamma och har ett vänligt bemötande.

Walid poängterar slutligen vikten av bra sömn för att kunna göra ett bra jobb.

”Är man utvilad så är man skärpt och gör rätt.”