Be om offert

Distributionslösningar för tidningar, brev och paket i hela Sverige!

010-175 16 00 | info@pointlogistik.se

Snart skickas det äggstra gott godis från Kalmar

24 mars, 2022

Samy Nashed och Martin Hjalmarsson med deras största påskägg på 6 kg.

Nu närmar det sig påsk och då är det febril verksamhet hos Tokige Ture. Förra året skickades fler än 15 000 påskägg över hela Sverige till olika företag och direkt hem till anställda från godisbutiken i Kalmar.

Nuvarande ägarna Samy Nashed och Martin Hjalmarsson träffade varandra i samband med en utbildning. Rätt snart förstod de att de likartad syn på företagande och bestämde sig för att hitta en verksamhet tillsammans.

Först drev de en restaurang och en Pressbyråkiosk. Sedan 2008 äger de Tokige Ture på Kaggensgatan 26 Kalmar. Martin och Sami har en kristallklar tanke med sin butik.
– Våra kunder ska komma in med känslan att här kan de hitta sitt favoritgodis, säger Martin. Alltid färskt och av hög kvalitet. Bland vårt lösgodis finns t ex ett kvalitetsmärke, Narr, som normalt bara säljs i fina förpackningar.
– Det här är en renodlad godisbutik, vi säljer t ex inte tobak och tidningar. Sötaste butiken i Kalmar vågar jag påstå, avslutar Martin.

När man kommer in i butiken möter besökaren godis i alla möjliga färger och smaker; salt, surt, choklad – allt väldigt välsorterat och smakfullt upplagt.
– Alla sötsaker är färgsorterade och med tydlig innehållsdeklaration. Vi har också märkt upp lådorna så att våra kunder enkelt kan se allergener och vilka produkter som t ex innehåller gelatin med hjälp av små färgprickar på lådorna.

Satsar på webben

2010 startade kompanjonerna sin webbshop tokigeture.se
– Vi började med att sälja mot företag vilket har varit framgångsrikt. Våra produkter är en välkommen gåva till anställda och företagskunder. Flertalet av kunderna är återkommande och vi ökar omsättningen varje år.
– Det är med e-handeln vi kan växa och det är på den vi satsar framåt. Både mot företag och privatpersoner.
– Early Bird har varit en hjälp i detta. Tjänsten har varit enkelt att använda, få klagomål med tanke på volymerna och hjälpt oss att nå våra kunder hela vägen hem.

Såklart frågar man sig ju vad du själv gillar bäst av alla tusentals godissorter?
– Det blir framför allt lakrits, helst salt, och choklad förstås avslutar Martin och arbetar vidare tillsammans med sina medarbetare för att få iväg årets alla ägg.