Be om offert

Distributionslösningar för tidningar, brev och paket i hela Sverige!

010-175 16 00 | info@pointlogistik.se

“Bra information sänker kostnader för din e-handel”

5 april, 2023

Zahoor Ahmed (mitten) är Pakistans ambassadör i Sverige och Finland. Här tillsammans med Aslam Khan (till vänster) och Gustav Örn.

För fem år sen tog Gustav Örn över Sleep in Silk, ett e-handelsföretag med hemtextil, där produkten till största delen är tillverkat av siden. Siden är det tunna vackra materialet som värmer vid kyla och svalkar vid värme. Det har också en förmåga att absorbera fukt och ändå kännas torrt.

Siden vävs av silke från silkesfjärilen. Ett hantverk som har en historia 6000 år tillbaka i tiden från Kina.
– Vi arbetar framför allt med ett helt eget sortiment av sängkläder och nattlinnen för både resan och hemmet, berättar Gustav. På senare tid har vi breddat sortimentet med mer loungewear som morgonrockar, myskläder men också underställ för idrottsaktiviteter. Vi har även tagit in produkter som tillverkas av Bambu.

Sleep in silk har haft en fin utveckling de senaste åren
– Det startades för många år sedan av en värmlänning så företaget är väl etablerat. Sedan har vi arbetat vidare med att utveckla företaget och då framför allt bredda sortimentet så vi når fler målgrupper, berättar Gustav.

Framgångsfaktor att ha tydlig information
– Vi arbetar mycket med att ha tydlig information om våra produkter på webben. Produkterna presenteras med tydliga bilder med delförstoringar, tvättråd och storleksrekommendationer. Det gör att det blir färre felbeställningar som kostar en del, säger Gustav. Våra produkter passar ofta bra tack vare att vi har generösa storlekar som gör att det sitter bra på många.

Bra med hemleverans till postlådan
– Leverans till brevlådan har varit positivt. Det är ju flera kunder som har svårt att ta sig till ombud och då förenklar det att vi kan skicka med Early Bird.

Till sist tar vi del av en spännande del i Sleep in Silks historia
– Vi hade besök av Pakistans ambassad i slutet av förra året. Jag har gjort affärer med företag i Pakistan och ambassadören var här tillsammans med en av mina affärsbekanta. De besökte vårt industriområde och vill utveckla samarbeten med svenska företag. Pakistan är en av världens största bommullsproducenter och väldigt duktiga på hemtextil, säger Gustav.